INFO- Kysymyksiä ja vastauksia

 
 

Miksi maalIte2aan?

Vuosien työelämän jälkeen halu sydäntä lähellä olevaan tekemiseen –maalaamiseen ja piirtämiseen– kasvoi niin suureksi, että vaihdoin säännöllisen graafikon palkkatyön epäsäännölliseen, mutta itsenäiseen kuvataiteilijan työhön.

Aiemmin yritin löytää aikaa työn ohella akvarelli-maalaamiseen, mutta tunsin, että halusin tehdä enemmän.

Asiaa edesauttoi myös työhuoneeni valmistuminen 2013 maaseudulla sijaitsevaan taloon.

Ennen käyttämäni akvarellit vaihtuivat nyt öljyväreihin.

 

 

 

 

 

Tyohuone2Miksi kasviaihe?

Työhuoneeni sijaitsee pientilalla Karjalohjalla, jonka hankimme mieheni kanssa 2009. Luonto ympärillä on melkoinen vastakohta aiemmalle työlleni keskustan avokonttorissa.

Kasvien elämä on tullut tutummaksi niin hyötykasvien, rikkaruohojen kuin luonnonkasvienkin kohdalla.

Kukkaloiston jälkeen rapistuvalla kasvilla on aarre, joka odottaa uutta kasvukautta, toistuen uudelleen ja uudelleen. Tuon kasvukauden työnMyskimalvansiemenetOK tulos on omalla tavallaan kaunis: kuihtuneen varren päässä, kasvilajin mukaan, löytyy eri muotoisia, kätkettyjä tai paljaita siemeniä. Vaikka se ei loista enää väreillään, on sen olemus kuitenkin samalla hauras mutta voimakas.

Lisäksi olen tutkinut muitakin mielenkiintoisia siemen- ja hedelmäkotia. Esimerkiksi kiinalainen lyhtykoiso on inspiroinut minua: sen kuivuneet suojalehdet muodostavat hienon verkon hedelmän ympärille.

 

 

 

 

 

 

Maalejaym2Miksi öljyväri- ja sekatekniikka?

Öljyväreillä, väripigmenteillä ja kylmävahalla voin työstää pintaa eri välineillä ja värikerroksia lisäämällä tai esiin raaputtamalla. Näin saan eläväisen, orgaanisen, kuluneen ja eroosionkin kaltaisen struktuurin, johon voin piirtää tarkalla viivalla.

Piirtäminen on ollut aina asia, joka on tullut ikään kuin luonnostaan ja on keskeisessä asemassa teoksissani.

Työtavastani johtuen mdf-puukuitulevy on tarpeeksi vahva pohja tälle tekniikalle.

 

 

 

 

 

 

Niittydetail2Minkälainen työprosessi on?

Tauluissa on useampia värikerroksia ja niiden työstäminen vaatii tietyn kuivumisajan. Joitakin kerroksia voi työstää välittömästi, mutta toiset vaativat odottelua tunnin, pari, seuraavaan päivään…